Külföldre utazó hallgatók/munkatársak (Outgoing students/staff)

HALLGATÓKNAK MUNKATÁRSAKNAK
 - Tanulmányi mobilitás                      - Oktatatói/Képzési mobilitás
 - Szakmai gyakorlat  

Aktuális pályázat beadási határidő: folyamatos

 

Pályázat kiegészítő támogatásra

Az esélyegyenlőségi támogatás célja, hogy további anyagi támogatás juttatásával lehetőséget biztosítson az egészségügyi, oktatási, kulturális, társadalmi, gazdasági vagy földrajzi akadályokkal küzdő hallgatóknak, hogy nagyobb eséllyel vehessenek részt az Erasmus+ mobilitásban. A pályázat benyújtása az alábbi online felületen történik: https:\\eselyegyenloseg.tpf.hu (az oldal erre a címre irányít: https://itiner.tpf.hu), ahol az Erasmus státuszt elnyert hallgató egyénileg nyújtja be kiegészítő támogatás iránti igényét.

Esélyegyenlőségi pályázatot beadni minden hónap 10. napjáig lehet. 

A fogyatékkal élő vagy tartósan beteg hallgatók pályázati határidejei: 2022. augusztus 9., a 2022/2023. tavaszi félévre kiutazók 2022. október 20-i vagy 2023. január 10-i határidővel nyújthatnak be pályázatot.

Az esélyegyenlőségi támogatás összege:

Az esélyegyenlőségi kiegészítő támogatás összege az Erasmus+ pályázati útmutatóban meghatározottak szerint tanulmányi célú mobilitás és szakmai gyakorlati mobilitás esetén egyaránt havi 250 euró.

Rövid távú hallgatói mobilitás (pl. BIP) esetén az elnyerhető összeg egyszeri 100 euró (1-14 nap hosszúságú mobilitás esetén) illetve 150 euró (15-30 nap hosszúságú mobilitás esetén), az Erasmus+ alapösztöndíjon felül.

Az esélyegyenlőségi támogatás egyidejűleg igényelhető az Fogyatékossággal élő vagy tartósan beteg hallgatók kiegészítő pénzügyi támogatásával, rövid távú mobilitás esetén is.

Kapcsolódó dokumentumok: